Kako bi ste započeli sa svojom lovnom karijerom morate proći određeni postupak za dobivanje lovačke iskaznice, a samim time i prava da idete u lov. U slijedećem djelu teksta pokušati ćemo Vam približiti koje korake morati proći da bi ste postali lovac.



  1. Prvo morate u Hrvatskom lovačkom savezu prijaviti lovački ispit te odslušati predavanja i odraditi vježbe iz gađanja. Nakon toga izlazite na ispit koji se sastoji od usmenog i pismenog dijela, sva literatura za ispit dobiva se prilikom prvoga predavanja. ( Cijena lovačkog ispita iznosi 2800 kn. )

  2. Kada uspješno položite lovački ispit dobijete Diplomu o položenom lovačkom ispitu. Tada Vam slijedi izbor lovačkog društva u koje se želite učlaniti. Nakon odabira lovačkog društva popunjavate pristupnicu za izdavanje lovačke iskaznice. ( cijena za LD „Mladi lovci“ kod članova koji nemaju lovačku iskaznicu iznosi 900 kn za prvu godinu što uključuje izradu lovačke iskaznice, članarinu za tekuću godinu, pretplatu na lovački vjesnik koji vam stiže svakoga mjeseca na kućnu adresu i osiguranje u slučaju nezgode u lovu. Cijena za učlanjenje sa već izrađenom lovačkom iskaznicom iznosi 600 kuna godišnje.

    Naputak : za izdavanje Lovačke iskaznice potreban vam je ispunjen formular koji možete naći na našim web stranicama, kopija diplome i jedna slika.

  3. Nakon što ste napravili sve navedeno možete se zaputiti u obližnju policijsku upravu kako bi ste predali zahtjev za držanje i nošenje oružja u svrhu lova.

    Naputak : uz zahtjev trebate priložiti dvije slike, uvjerenje o liječnikom pregledu za držanje i nošenje oružja (550kn u ovlaštenom domu zdravlja) te platiti uplatnice i biljeg koje se prilažu uz zahtjev cca 250 kn.

  4. Kada ste prošli sve navedeno i dobijete nabavnu dozvolu za oružje vrijeme je da potražite pušku po vašoj želji i zaputite se u jedno od lovišta na vaš prvi lov.

 

Tražilica